Where The Bands Are

I Knew You When van Bob Seger is pas een paar weken uit, toch heeft het album een plaatsje gekregen in de 12 Plays To Christmas. De plaat raakt heden en verleden van Seger en is opgedragen aan Glenn Frey. Bovendien lijkt het alsof hij op dit album de grip van de tijd heeft afgeschud. En last but not least, de lijst is subjectief.

De liedjes op The Turning Tide zijn opgenomen tussen 1969 en 1971. Ze zijn dit najaar uitgebracht door Kundalini Music, maar hebben dus bijna 50 jaar op de plank gelegen. Door de vinylrage komen veel vergeten platen weer in de belangstelling. Niet altijd even terecht, maar PP Arnold hoort thuis in de 12 Plays To Christmas.

2017 is een jaar waarin een aantal bands de plug definitief uit de versterker trekt. Zo ook Automatic Sam, dat met Arcs net het meest toegankelijke album uit haar bestaan heeft uitgebracht. Hij staat in de lijst omdat 12 Plays To Christmas subjectief is, maar ook omdat het gewoon een dijk van een album is.

Positively Bob is misschien wel het album dat ik het afgelopen jaar het meest heb gedraaid. Willie Nile mag dan ook niet ontbreken in de 12 Plays to Christmas. Nogmaals de keuze is subjectief en staat los van begrippen als de beste en de mooiste.

12 Plays To Christmas is geen lijstje van de beste platen en misschien ook niet van de mooiste. Het is wel subjectief. Het zijn 12 platen die in het afgelopen jaar veelvuldig door mij zijn gedraaid, zoals Gilded van Jade Jackson.

© 2017 by Eelco Walraven. All rights reserved.

Top